Dosia plukt bessen


Dosia plukt bessenRecensie Dosia plukt bessen door Sandra Hutchison:
De lekkerste recepten met bessen + moestuin- én wildplukgids

Dosia Brewer ken je misschien wel van haar smaakvolle recepten in diverse tijdschriften. Daarnaast kwam er al eerder een boek van haar uit namelijk, Dosia bakt vegan. Ze is vaak in de moestuin te vinden en duikt regelmatig de natuur in om bessen en dergelijke te plukken. Haar nieuwe boek sluit goed op laatstgenoemde aan.

Op de winter na kun je het eigenlijk de rest van het jaar wel bessenseizoen noemen. Dosia hield zich tijdens deze maanden veelvuldig bezig met het plukken van bessen. Verder stond ze bijna het hele jaar wel in de keuken om de lekkerste bessengerechten te creëren. De meest geslaagde recepten werden uiteindelijk gebundeld in haar boek Dosia plukt bessen.

Wat direct opvalt aan dit degelijke boek, is het flinke formaat. Het hardcover boek bevat dan ook een rijke hoeveelheid aan recepten. Complimenten ook voor de luxe ogende cover, wat dat betreft springt dit boek er in de winkel direct uit.

Om je een idee te geven van de inhoud: in het boek vind je onder andere een hoofdstuk over dranken. Maar ook een ruim hoofdstuk vol ontbijt & brunch ideeën. (Begin je dag goed met bessenbroodjes, pannenkoeken en smoothies). En er valt van alles te ontdekken in het hoofdstuk ijs & toet. (Maak je eigen bessenpudding, sorbetijs en waterijs).

In Dosia plukt bessen vind je smaakvolle suggesties met bessen, maar ook met kruisingen zoals aardbeien, bramen en frambozen. De meeste recepten zijn van nature ook direct vegan. Wanneer een recept niet volledig vegan is, dan staat dit erbij vermeld en wordt er direct een suggestie geboden om er wel een vegan variant van te kunnen maken.

Wat moet er een hoop tijd, liefde en energie in dit boek gestoken zijn. Los van de recepten is er bijzonder veel bruikbare informatie in te vinden. Stap voor stap neemt Dosia Brewer je mee in haar passie voor alles wat met bessen te maken heeft. Van het plukken tot aan het bereiden van elk te bedenken gerecht. Van de te verwachten sappen en jamsoorten tot aan je eigen gemaakte fruitgums. Maar ook heerlijke avondmaaltijden waarin bessen een smaakbepalende rol spelen, zoals bijvoorbeeld bij eendenborst en zalm, worden niet vergeten.

Het boek Dosia plukt bessen heeft eigenlijk maar één nadeel, er staan zoveel bruikbare recepten in dat je gewoonweg niet weet waar je moet beginnen. Maar mij hoor je niet klagen. Voorlopig ben ik wel zoet met dit boek. Aanrader!
Fontaine

★★★★★
Dosia plukt bessenTitel: Dosia plukt bessen | Auteur: Dosia Brewer | Fontaine Uitgevers | Categorie: Culinair, kookboeken | Uitvoering: hardcover | 216 pagina’s | ISBN13: 9789464040425 | Verkrijgbaar sinds: 06-05-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 31-08-2021 | Prijs: €34.99 | Bestellen

 

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.