Lekker genieten van wild


Lekker genieten van wildRecensie Lekker genieten van wild door Sandra Hutchison:
Van vlees uit de supermarkt naar duurzaam wild

Alena Steinbach is een jager met haar eigen jachtgebied, daarnaast runt ze het populaire online jachtmagazine Wir Jagen. Naast haar passie voor het koken met duurzaam wildvlees zet Alena Steinbach zich ook in voor de natuur en laat ze kinderen via haar bosrondleidingen kennismaken met de dierenwereld.

Met het boek Lekker genieten van Wild wil Alena Steinbach de veelzijdigheid van wild laten zien. Zelf was ze ooit vegetariër, maar ze kwam tot de conclusie dat vlees een onmisbaar product in haar voedingspatroon was. Ze houdt zich nu intensief bezig met de jacht op wild. Wild is volgens haar dan ook het meest duurzame en gezondste vlees.

“Geniet van dit unieke goede en gezonde vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.”– Alena Steinbach.

Het boek oogt dankzij de witte pagina’s rustig en overzichtelijk. De paginagrote foto’s van de gerechten zien er smaakvol uit en geven het boek een luxueuze uitstraling. Zij zijn het werk van foodfotograaf Klaus Einwanger.

Na een kort, maar krachtig, voorwoord start het boek met een uitgebreid artikel vol wetenswaardigheden over de jacht. Er worden diverse soorten wild in kaart gebracht en aansluitend vind je in het boek nog een interessant artikel vol aankoopadvies.

Na al die nuttige informatie stuit je in het boek op de recepten. Koken met wild! Van een aardappel-broccoligratin met wildmedaillons tot aan een wildzwijnrug met honing-mosterd korstje. De recepten zijn ingedeeld per gebruikt deelstuk (denk aan de nek of bv. de ribben) van de soorten wild. Bij de recepten staan er telkens ook variatietips vermeld, handig voor als je het juiste stuk wild niet kunt krijgen.

Lekker genieten van wild is een toegankelijk kookboek waar eenieder mee aan de slag kan gaan. Je hoeft daarvoor geen kookervaring met wild te hebben. De meeste recepten zijn gebaseerd op bekende gerechten. Recepten waarbij het ‘gangbare’ vlees vervangen is door een stuk wild. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een wilddöner, een damhertlasagne, souvlakispiesjes van ree of een rode Thaise curry met damhertfilet.

Deltas2

★★★★★
Lekker genieten van wildTitel: Lekker genieten van wild | Auteur: Alena Steinbach | Uitgeverij Deltas | Categorie: Culinair| Uitvoering: hardcover | 176 pagina’s | ISBN13: 9789044758542 | Verkrijgbaar sinds: | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 27-09-2021 | Prijs: €29,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.