Een kijkje in de keuken van Simone Bent


SimoneRecensie Een kijkje in de keuken van Simone Bent door Hannie van Grol:
Een puur feestje met gluten- en lactosevrije recepten

Dit kookboek van Simone Bent is een feestje om door te bladeren en recepten van uit te proberen. Het boek heeft een stevige hardcover en is makkelijk open te slaan en op het aanrecht neer te leggen. Met meer dan 75 recepten zonder gluten en lactose is dit een handige keukenhulp, zeker voor diegenen die een allergie of intolerantie hebben voor die ingrediënten. Als je die diagnose krijgt, is het soms enorm zoeken naar wat je dan nog wel mag en kunt eten. Dit kookboek is daar een geweldige ondersteuning in.

Simone Bent heeft op haar 18e een zeer ernstig ongeluk gehad, diverse breuken en een hoofd dat 15 cm open lag, maakten het leven van de ene op de andere dag tot een verschrikking. De diagnose Lyme die ze later erbij kreeg, zorgde ervoor dat haar leven voornamelijk uit pijn bestaat. Na al vele behandelingen te hebben ondergaan, resteert er alleen nog een operatie in het buitenland die niet vergoed wordt. Om die toch te kunnen bekostigen is er een crowdfunding gestart, waarover op haar website www.simoneshoopopleven.nl meer te lezen is.

Een van de acties die ondernomen worden, is dit kookboek. Simone is een liefhebber van koken en fotograferen en die twee hobby’s hebben ervoor gezorgd dat dit boek ontstaan is. Zelf heeft ze de voordelen van puur eten ondervonden en ze wil graag anderen laten meegenieten van deze manier van voedsel bereiden. De opbrengst van het boek wordt volledig gebruikt voor haar herstel en stiekem hoopt ze dat ook de lezers (en thuiskoks) voordeel hebben van deze gezonde manier van eten.

Het boek oogt prachtig. De foto’s van de diverse gerechten zien er smakelijk uit en de beschrijving van de bereidingswijze is duidelijk en overzichtelijk. Bij ieder gerecht wordt aangegeven voor hoeveel personen het bedoeld is, hoe lang de bereidingstijd is, welke ingrediënten nodig zijn, wat je moet doen om het smakelijke recept klaar te maken en een aantal tips die soms een alternatief geven voor een bepaalde grondstof.

Er staan gerechten in voor het ontbijt, de lunch, het diner en snacks. Op het eind staan er vijf andere recepten in van foodbloggers. Helaas zijn in deze recepten wel gluten en lactose verwerkt. Ook wordt hier meer gebruik gemaakt van geraffineerde suiker, iets wat Simone ook zoveel mogelijk vermijdt.

Dit kookboek is een geweldige inspiratiebron vol originele recepten. Bovendien helpt de aanschaf ervan mee aan de eigen gezondheid, maar van groter belang is dat Simone geholpen wordt, dat ze, zoals de naam van haar website al aangeeft, haar leven weer terugkrijgt en haar wensen die ze heeft, waar kan maken. Neem vooral een kijkje op haar site, waar ook de mogelijkheid te vinden is om dit kookboek en enkele andere producten aan te schaffen. Tevens is haar verhaal hier terug te lezen. ook het nawoord in het kookboek is het lezen waard, het is ontroerend om te lezen hoe positief ze ondanks alles in het leven staat.
challenge

Euroknallers gezocht! Help jij mee om Simone een pijnvrije toekomst te geven en haar leven te redden? Heb je ook nog ergens 1 euro liggen? Dan kun je meedoen aan de challenge om Simone Bent te helpen. Kijk op haar website hoe jij een verschil kunt maken. 

★★★★
SimoneTitel: Een kijkje in de keuken van Simone Bent | Auteur: Simone Bent | Druk: Pumbo.nl | Categorie: Culinair, kookboeken | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 220 pagina’s | ISBN13: 9789464067873 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 28-07-2021 | Prijs: €29.95, e-book €15.00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.