Lekker & Simpel op reis


Lekker & Simpel Op reisRecensie Lekker & Simpel op reis door Sandra Hutchison:
125 snelle wereldgerechten  

Op reis is het vierde deel in de Lekker & Simpel kookboekenreeks. De boeken sluiten mooi aan op het populaire blog Lekker & Simpel. Dit overzichtelijke blog van Sofie en Jorrit van Daalen begon als een grap. Het werd echter al snel een groot succes met een serieus aantal volgers.

In deze hernieuwde uitgave van Lekker & Simpel kreeg het boek een fraaie vormgeving en nieuwe titel en er werden 25 extra recepten in opgenomen. Je vindt er nu ook recepten uit de Engelse keuken in, maar ook de Deense, Poolse en Russische keuken komen voorbij in het boek. Een fijne aanvulling.

De vormgeving oogt modern. De kleurrijke foto’s ogen sfeervol en motiveren om zelf aan de slag te gaan met de recepten.

In Lekker & Simpel op reis vind je gemakkelijk te bereiden gerechten gebaseerd op populaire wereldgerechten. Gerechten waar Sofie en Jorrit een persoonlijke draai aan hebben gegeven, waardoor de recepten gewoon te maken zijn met producten uit de plaatselijke supermarkt.

Het boek heeft een handig formaat gekregen, is net iets kleiner dan de meeste kookboeken en dankzij de paperbackcover is het boek niet al te zwaar. Inhoudelijk is het boek een aanwinst voor in elke keuken. De recepten zijn overzichtelijk ingedeeld per werelddeel en dankzij de inhoudsopgave vind je in een oogopslag je favoriete gerechten terug.

Om de gerechten te maken ben je over het algemeen slechts 25 minuten van je tijd kwijt. De uitleg in het boek is helder en de bereiding vrij gemakkelijk. Bovendien valt het aantal ingrediënten dat je in huis moet halen voor de gerechten erg mee, waardoor de kosten voor de maaltijden niet al te hoog liggen.

Extra leuk is dat bij elk gerecht de oorspronkelijke naam genoemd wordt van het gerecht. Maak bijvoorbeeld zelf eens een Afrikaanse Bunny Chow (gevulde broodjes met gehakt), een Banh Mi (Vietnamese Sandwich), een Duitse Flamkuchen ( dunne pizza) of een Italiaanse Affogato (dessert met ijs en koffie).

Lekker & Simpel op reis is een zeer toegankelijk kookboek vol geslaagde suggesties. Fijn om in huis te hebben voor die dagen dat je net even wat minder tijd hebt om in de keuken te staan. Ideaal kookboek voor starters en zeker een aanrader voor mensen met een drukke agenda die toch graag zelf willen koken en gevarieerd willen eten.

Bertram en de Leeuw logo

★★★★★
Lekker & Simpel Op reisTitel: Lekker & Simpel op reis | Auteur: Sofie en Jorrit van Daalen | Bertram + de Leeuw Uitgevers | Categorie: Culinair, kookboeken | Verkrijgbaar als: paperback | 268 pagina’s | ISBN13: 9789461562722 | Verkrijgbaar sinds: mei 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 14-08-2021 | Prijs: €21.99 | Bestellen

eko menu logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.