Kijk-en zoekboek In het bos


Kijk en zoekboek in het bosIdeaal voor jonge leergierige kinderen

Zoekboeken zijn immens populair. Niet zo verwonderlijk. Voor jonge kinderen die nog niet kunnen lezen, zijn de varianten zonder of met weinig tekst een uitkomst. Deze boeken kunnen ze immers volledig zelfstandig doorbladeren en begrijpen. Bovendien prikkelen dergelijke boeken hun fantasie.

Het zoekboek In het bos leert kinderen daarnaast de dieren te herkennen die in het bos voorkomen. Neem je het boek samen met je kind door, dan stimuleer je op deze manier direct de taalontwikkeling van je zoon of dochter. Hun woordenschat wordt spelenderwijs groter en de woorden krijgen een duidelijke betekenis.

Christine Henkel (1964) maakte de prachtige illustraties in dit boek. Zij studeerde onder andere grafische vormgeving aan de Hochschule für Kunst. Sinds 2002 werkt ze als freelance kinderboekenillustrator. Ze woont op een boerderij waar ze de vele dieren die in haar illustraties voorkomen van dichtbij kan bekijken en na kan tekenen. Haar bijzondere werk vind je onder andere terug in diverse non-fictie boeken over de natuur en in verschillende zoekboeken.

in het bos illustratie
Illustratie: Christine Henkel

In het zoekboek In het bos valt van alles te zien. Elke dubbele pagina toont een rijke illustratie waarop flink wat dieren te ontdekken zijn. Naast de realistisch ogende illustraties op de grote ‘platen’ staan er ook nog enkele van deze dieren en planten los afgebeeld aan de zijkant van de rechterpagina met daarbij hun soortnaam. De dieren zijn stuk voor stuk actief. Vogels verzamelen takjes om hun nesten te bouwen. Een zwijntje bestudeert een insect en vuurvliegjes zorgen voor een magische sfeer tijdens de nacht. En dat zijn nog maar enkele voorbeelden. Er gebeurt zoveel, waardoor kinderen niet snel uitgekeken zullen raken op dit boek. Als extraatje zit er op iedere dubbele pagina een grappige eekhoorn verstopt met een blauwe staart, kun jij hem ontdekken?

Kijk- en zoekboek In het bos is een fijn boek voor in de klassen van de onderbouw. Daarnaast is het boek ook zeker een aanrader voor thuis. Je geeft een jong kind hiermee een fijn cadeau. Een prettig en praktisch boek om samen door te nemen, maar waarmee je kind zichzelf waarschijnlijk ook een lange tijd kan vermaken.

★★★★★
Kijk en zoekboek in het bosTitel: Kijk- en zoekboek – In het bos | Leeftijd: 4 plus | Illustraties: Christine Henkel | Uitgeverij: | Categorie: zoekboeken  | Verkrijgbaar als: kartonnen boek | 16 pagina’s | ISBN13: 9789044755244 | Verkrijgbaar sinds: november 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 17-02-2023 | Prijs: €14,95 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

Deltas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.