Een tuin vol lekkers


Een tuin vol lekkersRecensie Een tuin vol lekkers door Sandra Hutchison:
Zaaien, oogsten en koken uit eigen tuin

Een tuin vol lekkers is een leerzaam prentenboek om jong en oud te stimuleren duurzamer om te gaan met wat de natuur ons te bieden heeft. Het prentenboek neemt je mee door de lente- en zomermaanden. De maanden waarin er veel te doen valt in de tuin of op het balkon (en zelfs binnen in huis). Je kunt kruiden, groente en fruit houden op je eigen stukje grond en daar later in het seizoen veel plezier aan beleven wanneer het tijd is om te oogsten. Aan de hand van korte fragmenten waarin mensen genieten van hun eigen zaailingen, maken kinderen op een ongedwongen manier kennis met diverse groentes, fruitsoorten en kruiden. De personages in het boek oogsten bijvoorbeeld een specifieke groente, waarna er een recept volgt waarin deze groente verwerkt wordt. Zo leren kinderen waar de producten eigenlijk vandaan komen en hoe je dit zelf na kunt bootsen. Nadat alle maanden doorlopen zijn, begint de cyclus weer opnieuw. Wat volgt zijn een aantal duurzame tips en ideeën waar kinderen (en volwassenen) zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Het boek is geschreven en rijk geïllustreerd door Felicita Sala. Zij illustreerde al een flink aantal prentenboeken en schreef eerder ook het bij dit boek aansluitende prentenboek Een huis vol lekkers.

Er valt van alles te zien en te beleven in het prentenboek Een tuin vol lekkers. Alleen het doorbladeren van het boek is voor kinderen al een feestje. Maar nog leuker is om het boek samen door te nemen en er actief mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door er enkele recepten van uit te proberen. Het boek is dan ook zeker een aanrader om klassikaal in te zetten.

Een tuin vol lekkers nodigt uit om er veelvuldig uit voor te lezen en om samen een eigen moestuintje te maken. Waarna, met een beetje geluk en geduld, de beschreven gerechten daadwerkelijk zelf gemaakt kunnen worden in eigen keuken. Een leerzaam en motiverend boek!

Infodok

★★★★
Een tuin vol lekkersTitel: Een tuin vol lekkers | Auteur en illustrator: Felicita Sala | Uitgeverij: Infodok | Categorie: jeugdboeken, culinair | Verkrijgbaar als: hardcover | 48 pagina’s | ISBN13: 9789002274633 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 27-05-2022 | Prijs: €16,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.