De vier seizoenen van Vogel


De vier seizoenen van VogelRecensie De vier seizoenen van Vogel door Sandra Hutchison:
Van tofu tot zuurdesem

Sanne Vogel is een creatieve duizendpoot. Ze is een actrice, regisseur, schrijver en ook nog film- en theatermaker. Daarnaast droomde ze er al een lange tijd van om zelf kookboeken te gaan schrijven. Nu komt haar langgekoesterde droom eindelijk uit met een goed geslaagd kookboek vol plantaardige gerechten.

De vier seizoenen van Vogel start met een opvallend lang, maar interessant voorwoord. Sanne Vogel heeft een zeer toegankelijke schrijfstijl. De stukken tekst in dit boek lezen dan ook lekker weg. Het voelt haast alsof je haar beste vriendin bent en ze het boek speciaal voor jou heeft geschreven.

Na het voorwoord vind je een uitgebreide beschrijving van alle ingrediënten die veelvuldig voor de recepten in het boek gebruikt dienen te worden. Gevolgd door diverse basisrecepten waaronder gepofte knoflook en tofumayonaise.
Op de vormgeving valt niets aan te merken, overzichtelijk en praktisch. De paginagrote gezelschapsfoto’s ademen een gezellige sfeer uit. De kleurige foto’s van de gerechten ogen smaakvol.

De inspirerende verhalen in het boek over diverse Nederlandse ondernemers die unieke producten aanbieden, zijn een grote aanwinst en maken dat het boek meer is dan alleen het zoveelste kookboek. De ondernemers worden even flink in de schijnwerpers gezet en jij hebt er direct weer een paar leuke shopadresjes bij gekregen. Waaronder GOAS, een biodynamische boerderij en de zuurdesem-bakkerij van Florence van Limburg, waar je naast vers gebakken brood ook de lekkerste wijnen kunt vinden.

De meeste recepten zijn ingedeeld in een van de vier seizoenhoofdstukken, zodat je ieder seizoen die producten gebruikt die op dat moment vers te verkrijgen zijn in ons landje. Afsluitend vind je in het boek nog twee flinke hoofdstukken, genaamd: Altijd en Soms. Waar je respectievelijk een flink aantal recepten vindt, die je het hele jaar kunt maken en recepten voor een enkel keertje tussendoor.

Zuivelproducten en rauwe tomaten worden naast vlees en vis ook niet gebruikt in de recepten van Sanne Vogel. De recepten zijn zeer divers. Er staat voor een ieder wel een ruim aanbod aan suggesties in die je aan zullen spreken. Mijn persoonlijke favoriet is de pasta pesto met gegrilde trostomaatjes. Gemakkelijk te bereiden en erg lekker.

De vier seizoenen van Vogel is inhoudelijk gezien een rijke aanvulling voor in de keuken. Ideaal voor een ieder die vaker (of alleen nog maar) vegetarisch of zelfs veganistisch wil koken.
Fontaine

★★★★★
De vier seizoenen van VogelTitel: De vier seizoenen van Vogel | Auteur: Sanne Vogel | Fontaine Uitgevers | Categorie: Culinair, kookboeken | Thema: vega(n), plantaardig,  lokaal, seizoensgebonden | Uitvoering: hardcover | 256 pagina’s | ISBN13: 9789464040340 | Verkrijgbaar sinds: 08-04-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 20-04-2021 | Prijs: €32,00 | Bestellen

KokenKoken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.