De stenen dierentuin


Het dagboek van Cerise deel 1

Cerise (10 jaar) is een nieuwsgierig meisje. Wanneer ze samen met haar vriendinnen in hun boomhut is, ontdekken ze een mysterieuze man die met dieren en blikken verf loopt te slepen. Meneer Vraagteken noemen ze de man voor het gemak. Cerise besluit de man te volgen, wie weet ontdekt ze dan wat de man verborgen houdt. Misschien zit er zelfs wel een goed verhaal achter voor haar eerste boek. Cerise wil heel graag schrijfster worden, daarom kreeg ze van haar moeder een dagboek.

Dit stripalbum is als het ware het dagboek van Cerise. Haar eerste dagboek! Want na dit spannende avontuur rondom meneer Vraagteken is haar eerste dagboek direct vol en zullen er vermoedelijk nog heel wat volgen. In het album kunnen kinderen de stukken uit Cerise’s dagboek lezen, deze worden afgewisseld met een strip waarin het verhaal van Cerise als het ware tot leven komt. Leuk bedacht en op deze manier worden jonge lezers op slimme wijze enthousiast gemaakt om zelfstandig te lezen.

Illustratie: Aurélie Neyret

De teksten zijn vermakelijk voor kinderen vanaf circa negen jaar. Soms is het verhaal spannend, soms ontroerend en zo nu en dan ook erg grappig. De kleurrijke illustraties van Aurélie Neyret zullen zowel bij jong als oud indruk maken. Vooral de dierenillustraties zijn wonderbaarlijk mooi. De tekenstijl verandert met regelmaat, Aurélie laat hiermee zien een bijzonder tekentalent te zijn. De ene keer lijken de illustraties haast foto’s (foto’s die gemaakt zouden zijn door Cerise’s vriendin Lindsey) en op andere pagina’s lijken de illustraties (in het dagboekgedeelte) op kindertekeningen (afkomstig van Cerise zelf). De rest is getekend in Mangastijl.

Kortom, dit eerste deel is meer dan een leuke kennismaking met Cerise, haar vriendinnen en de andere mensen uit haar omgeving. Een fijne reeks voor kinderen, waarvan hopelijk nog heel veel delen op de Nederlandse markt zullen verschijnen. (De serie is in Frankrijk al wat jaartjes populair). Wel is aan te raden bij aanschaf te kiezen voor een hardcover, omdat de paperbackvariant vrij kwetsbaar is en kinderen dit boek vermoedelijk heel vaak opnieuw zullen willen lezen. Het moet dan wel tegen een stootje kunnen. Ook voor volwassenen is deze serie, of in elk geval dit eerste deel, interessant. Niet alleen vanwege de mooie illustraties, maar ook vanwege het achterliggende ietwat spirituele verhaal rondom meneer Vraagteken. Een man op zoek naar zingeving. Aanrader!

★★★★
Het dagboek van Cerise 1 - De stenen dierentuinTitel: De stenen dierentuin | Serie: Het dagboek van Cerise – deel 1 | Auteur: Joris Chamblain | Illustrator: Aurélie Neyret | Uitgeverij: Silvester Strips | Categorie: Stripboeken, jeugdstripalbums | Verkrijgbaar als paperback en hardcover | 80 pagina’s | ISBN13: 9789463065511 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 10-11-2019 | Prijs: paperback €9,95 – hardcover €19,95 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

Silvester Strips logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.