Driftwereld 1-Een verhaal over dieven en trollen


Recensie Driftwereld 1 door Sandra Hutchison:
Een verhaal over dieven en trollen

De Belgische stripkunstenaar Ken Broeders, bekend van onder andere de serie Apostata en Tyndall, komt met een nieuwe reeks.
Dit eerste stripboek in de Driftwereldreeks toont een fabelachtig verhaal vol trollen, elfen, heksen en andere magische wezens. Elf Dellric Twotter is een ordinaire dief die niet snel ergens voor terugdeinst, maar wanneer het mensenkind Ysabeau weigert hem te doden, neemt hij het meisje onder zijn hoede. Wat volgt, is een stormachtig avontuur waarbij het tweetal een hoop vijanden op hun pad tegenkomt, waaronder een vierarmige heks en trollenmoeder Knosser. Om te overleven zullen Dellric Twotter en Ysabeau gezamenlijk een hoop gevaarlijke situaties moeten trotseren en moeten ze de hulp inroepen van de rode tovenaar. Zal hij hen willen helpen?

Voorbeeldillustratie Driftwereld-Ken Broeders

Dit eerste verhaal is een prettige kennismaking met Driftwereld en alle eigenaardige wezens die hier hun thuis hebben gevonden. Een fantasierijke strip voor volwassenen, vol grof geweld, opvallende personages en een flinke teug humor. De illustraties zijn indrukwekkend, zeer gedetailleerd en vol expressie. Het pakkende verhaal sluit hier feilloos op aan, wat zorgt voor een spannend geheel.

Deze eerste uitgave van een nieuwe stripreeks is een aangename introductie en creëert hoge verwachtingen voor de rest van de Driftwereldserie. Het verhaal eindigt met een behoorlijke cliffhanger waardoor je direct door wilt lezen. De personages zijn stuk voor stuk boeiende wezens en ik ben erg benieuwd naar hun achtergrond. Hopelijk komen we in de opvolgende delen veel meer over hen te weten en over de wereld waarin ze leven.

Er zit voor nu niets anders op dan geduldig te wachten op het tweede deel, een verhaal over tovenaars. Waarin we vermoedelijk zullen ontdekken wat de rode tovenaar daadwerkelijk van plan is en of de moordlustige heks het tweetal zal blijven achtervolgen.

Driftwereld 1 is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Naast de softcoveruitvoering (56 pagina’s) die ik las, is er ook een hardcoveruitvoering verkrijgbaar. Voor alle stripverzamelaars is er zelfs een mooie luxe editie verkrijgbaar van maar liefst 88 pagina’s dik. Een ‘must-have!’

★★★★
Titel: Driftwereld 1 – Een verhaal over dieven en trollen | Leesfragment | Auteur en illustrator: Ken Broeders | Uitgeverij L | Categorie: Stripboeken | Verkrijgbaar als paperback, hardcover en luxe editie | 56 pagina’s | ISBN13: 9789088865039 | Verkrijgbaar vanaf: 26-09-2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 25-09-2019 | Prijs: soft-cover €8,95 – hardcover €18,95 – luxe editie €49,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.