Post uit Parijs


Post uit ParijsZo’n juf wil iedereen

Dit is het tweede jeugdboek rondom de klas van juffrouw Merel. Het eerste boek bleek een groot succes en draagt de titel De Pieto-toets.

Juf Merel heeft iets bijzonders voor de klas, een pakketje uit Frankrijk. De post is afkomstig van juf Robin, een Nederlandse juf die les geeft in Parijs aan Nederlandstalige kinderen. Na het eerste pakketje volgen er meer, elk pakketje bevat een leuke verrassing voor de kinderen. Zo ontvangen ze onder andere een letterspel en dan weer een magisch doosje dat iets open lijkt te kunnen. Juf Merel bedenkt telkens gezellige lessen rondom de pakketjes. Lessen die leerkrachten ook daadwerkelijk in hun eigen klas uit kunnen voeren.

Post uit Parijs is een aangenaam voorleesboek, ideaal voor in de onderbouw van de basisschool. Los van het hierboven beschreven verhaal gebeurt er nog veel meer in het boek, waardoor het boek inzetbaar is om de diverse onderwerpen die voorbijkomen, klassikaal te bespreken. Zo komen er bijvoorbeeld twee nieuwe leerlingen in de klas. Het zijn vluchtelingen uit Oekraïne. Daarnaast wordt juf Merel verliefd.

Het boek staat vol praktische tips voor groepsactiviteiten en er komen vrolijke liedjes voorbij waarvan de teksten in het boek staan. De liedjes zijn via de QR-code in het boek te beluisteren via Spotify en Youtube. De bladmuziek is te vinden via de website van Hans Hagen.

Post uit Parijs is een handig hulpmiddel voor leerkrachten, maar ook een fijn boek om in huis te halen, uit voor te lezen en om samen met je kin(deren) de opdrachten uit het boek te doen.

★★★★
Post uit ParijsTitel: Post uit Parijs |  Auteur (inclusief songteksten): Hans Hagen | Muziek: Thijs Kammer | Illustrator: Marieke van Ditshuizen | Uitgeverij: Querido | Categorie: jeugdboeken | Thema: school |Leeftijd: 6 plus |  Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 104 pagina’s | ISBN13: 9789045128771 | Verkrijgbaar sinds: 14 maart 2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 22 maart 2023 | Prijs: €16,99 en e-book €9,99 | Online te bestellen via Bol.com

Querido

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.