Perfecte wraak


Perfecte wraakKan perfect nog perfecter?

In Edinburgh wordt een reeks bomaanslagen gepleegd op meerdere plekken. Er vallen verschillende slachtoffers, ook van de hulpdiensten. De politie wordt attent gemaakt op een nieuwe aanslag, maar loopt telkens achter de feiten aan. Het wordt een race tegen de klok om de volgende aanslag te verijdelen, maar de samenhang tussen de verschillende moorden ontbreekt totaal. Er wordt een forensisch psycholoog, Connie Woolwine, ingeschakeld om iets meer te begrijpen van de motieven van de dader.

Ava Turner en Luc Callanach werken opnieuw samen in deze duivelse zaak. Persoonlijke connecties van hen komen om bij de verschillende aanslagen en dat maakt diepe indruk op hen. De politie tast volledig in het duister. Tegelijkertijd loopt er een verhaallijn tussendoor. Quinn raakt verliefd op Liam, maar als na enige tijd blijkt dat Liam zich in het begin anders heeft voorgedaan en nu zijn ware aard laat zien, verbreekt zij de relatie. Dit is voor Liam onverteerbaar en hij kan Quinn niet loslaten, wat tot onverkwikkelijke situaties leidt. Het verband met de aanslagen en deze verhaallijn wordt langzamerhand duidelijk.

Opnieuw krijgen we in dit zevende deel uit de perfect-serie te maken met een onvoorspelbaar scenario. Het lijkt alsof deze misdaden nog perfecter in elkaar zitten dan in eerdere delen. Alle leden van het rechercheteam staan voor een raadsel en voelen zich danig tekortschieten in hun zoektocht naar de oplossing, zeker omdat nu ook diverse hulpverleners het slachtoffer van de aanslagen zijn. De hopeloosheid die hun parten speelt, is treffend verwoord en je zit op het puntje van je stoel om mee te gaan in hun gedachtegang. Mede door de vlotte schrijfstijl blijf je aan het boek gekluisterd.

In Perfecte wraak komen oude bekenden terug uit eerdere delen, het is dus heel fijn als je de hele serie hebt gelezen, hoewel dit niet per se noodzakelijk is. Ook de vriendin van Ava en Luc, Natasha, speelt weer een belangrijke rol. De gruwelijkheden in dit verhaal, zowel fysiek als emotioneel, zijn nog duivelser en gewelddadiger dan in de eerdere delen. De misdaden zitten nog perfecter in elkaar. Telkens word je op het verkeerde been gezet. De uiteindelijke ontknoping is verrassend en die zie je totaal niet aankomen. En als je denkt dat de oplossing er is en de toedracht duidelijk is, word je voor de tweede keer omver geblazen en blijf je achter met een grote onbeantwoorde vraag. Het einde is totaal open en vraagt om het achtste deel. Maar wanneer en of dat zal verschijnen, is niet bekend. Helen Fields komt eerst met een standalone.

Kortom, Perfecte wraak is een thriller op niveau met gewelddadigheden, sterke levendige dialogen en een cynische, ijzersterke plot. Het verhaal is mind-blowing en roept om een vervolg. Hopelijk geeft de auteur hieraan gehoor en komt ze met een wederom ‘perfect’ achtste deel om de lezers niet blijvend in verwarring achter te laten.

★★★★★
Perfecte wraakTitel: Perfecte wraak | Leesfragment | Auteur: Helen Fields | Uitgeverij: Ambo|Anthos | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 408 pagina’s | ISBN13: 9789026360787 | Verkrijgbaar sinds: februari 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 19 maart 2023 | Prijs: €21,99, e-book €13,99 en luisterboek €14,99 | Online te bestellen via Bol.com

ambo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.