Wraakzusters


WraakzustersEen veelbelovend debuut

In Wraakzusters spelen de drie vriendinnen Petra, Juliët en Manon een belangrijke rol. Op 17-jarige leeftijd zijn ze stilletjes getuige van een moord die gepleegd wordt door Peter-Paul. Deze laatste is samen met zijn vrienden Jan-Willem, Christiaan en Stephan een weekend weg. Op een bepaald moment na veel drank laten ze een Pools hoertje komen om de feestvreugde te verhogen. Dat loopt verkeerd af, de prostitué overlijdt. De drie vriendinnen zijn bang voor de reacties van de invloedrijke ouders van de heren en ook van hun eigen ouders, omdat die dachten dat ze ergens anders zouden zijn. Ze besluiten te verzwijgen wat ze gezien hebben.

15 jaar later verongelukt Peter-Paul en Manon, die inmiddels bij de recherche werkt, brengt Juliët, die met haar gezin in Noorwegen woont, op de hoogte. In de tussenliggende jaren heeft Petra zelfmoord gepleegd, hoewel de reden daarvoor onduidelijk was. Manon en Juliët gaan naar de uitvaart, tegelijkertijd maken ze van de gelegenheid gebruik om op bezoek te gaan bij Coby, de moeder van Petra. Van haar krijgen ze persoonlijke aantekeningen van Petra mee. Bij het doornemen daarvan wordt duidelijk dat een zelfmoord zeer te betwijfelen valt. Ze besluiten uit te zoeken wat er destijds precies gebeurd is. Dat kan niet zomaar in de openbaarheid plaatsvinden, ze hebben immers al 15 jaar gezwegen.

Wraakzusters is het debuut van Machteld van Zalingen, het boek kwam voor het eerst uit in 2005 en is nu als e-book uitgekomen bij De Crime Compagnie. Bloedlijn is het volgende deel, waarin Manon weer een grote rol speelt. Het is aan te raden met Wraakzusters te starten, omdat dan al veel informatie bekend wordt over de voorgeschiedenis. Het boek leest prettig en snel. Vanaf het begin is de spanning aanwezig en hoewel hier en daar de spanningsboog wat minder strak gespannen is, blijft het toch tot het eind van het boek onduidelijk hoe de ware toedracht 15 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Regelmatig komen Manon en Juliët in gevaarlijke situaties terecht, waarbij voor hun leven gevreesd wordt. Toch willen ze koste wat kost de waarheid achterhalen. En dat gaat niet zonder slag of stoot. De uiteindelijke plot is verrassend en een tikkeltje ongeloofwaardig.

Wraakzusters is meeslepend, spannend en zit vol flashbacks. Ook humor en romantiek ontbreken niet. We krijgen een duidelijk beeld van de twee vriendinnen, maar ook privé-relaties worden goed uitgediept. Dat maakt dit boek tot een veelzijdig verhaal met heel veel componenten. Gelukkig is er na dit debuut een volgend deel en hopelijk gaat Machteld van Zalingen verder met deze hoofdpersonen, omdat er nog wel wat open eindjes zijn waarvan je meer wilt weten. Met Wraakzusters ben je verzekerd van een aantal aangename leesuurtjes.

★★★★Wraakzusters
Titel: Wraakzusters | Leesfragment | Auteur: Machteld van Zalingen | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback (2005) en e-book |249 pagina’s | ISBN13: 9789461097873 | Verkrijgbaar sinds: maart 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 23 maart 2023 | Prijs: e-book € 8,99 | Online te bestellen via Bol.com
De crime compagnie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.