Diepe gronden


Diepe grondenIk vond het vorige boek van Nicolet Steemers, Wat niet deert, heel goed. Dus ik was ook erg benieuwd naar haar nieuwste boek, Diepe gronden. En ik vond het zo mogelijk nog beter! Het is nog spannender en intrigeert nog meer, je wilt het eigenlijk niet wegleggen, want je bent heel nieuwsgierig naar wat er in het volgende hoofdstuk gaat gebeuren.
Net zoals in haar vorige boek is de spanning vaak psychologisch, maar in Diepe gronden is het vaak ook echt spannend, want verdwaald raken in een groot natuurgebied in Roemenië kan veel angsten met zich meebrengen.

Laura heeft haar Roemeense jeugdvriendin Gabi al achttien jaar niet gezien, maar nadat ze elkaar terugvonden op Facebook, nodigt Gabi haar uit om naar Roemenië te komen. Ze zullen daar samen een paar dagen gaan wandelen in het ruige natuurgebied van de Karpaten. Omdat Laura’s man Wessel intussen op vakantie gaat met zijn jeugdvriend Joris, dringt Wessel er bij Laura op aan om ook Joris’ partner Martine mee te nemen op hun trektocht.

De eerste dag verloopt goed, maar de volgende ochtend blijkt Gabi spoorloos verdwenen te zijn. Heeft ze hen in de steek gelaten? Of is er iets met haar gebeurd? Laura en Martine moeten nu zelf proberen de weg terug te vinden naar de bewoonde wereld, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Hun water en voedsel raken op en er lopen onbetrouwbare figuren rond in de wildernis. En een van hen lijkt niet alleen in letterlijke zin de weg kwijt te raken…

Het boek Diepe gronden behandelt vele thema’s: vriendschap, schuldgevoel, wantrouwen en ook de zwaardere thema’s als trauma’s, depressie en de gevolgen van PTSS worden niet geschuwd. Laura is zelf psychologe en herkent dus snel ook deze symptomen bij mensen uit haar omgeving. Of ook bij zichzelf?

Als lezer word je voortdurend op het verkeerde been gezet, net als je denkt te weten hoe het in elkaar zit, komt er een nieuwe wending. En soms raak je ook een beetje gefrustreerd, je hebt zin om tegen de hoofdpersonages te roepen: ‘Doe dat toch niet, reageer niet zo stom!’ Het zet je ook aan het denken of jij anders zou gereageerd hebben als je in zo’n situatie zou terechtkomen.

Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen en vind het een echte aanrader!

★★★★
Diepe grondenTitel: Diepe gronden | Auteur: Nicolet Steemers | Uitgeverij: Volt | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek | 288 pagina’s | ISBN13: paperback: 9789021436753, e-book: 9789021436760, luisterboek: 9789021480916 | Verkrijgbaar sinds: 2 februari 2023 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 2 mei 2023 | Prijs: paperback: €23,99, e-book: €11,99, luisterboek: €11,99 | Online te bestellen via Bol.comVolt logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.