Een onverwacht duet


Smythe-Smith 1 - Een onverwacht duetIn Een onverwacht duet volgen we de jongste kleindochter van de graaf van Winstead, Honoria Smythe-Smith. Samen met haar nichten speelt ze in het Smythe-Smith kwartet. Iedereen weet dat ze verschrikkelijk zijn om aan te horen, maar het is traditie. Totdat ze getrouwd zijn, zullen Honoria en haar nichten in het kwartet moeten blijven spelen tijdens de jaarlijkse muziekavond.

Marcus Holroyd is de beste vriend van Honoria’s broer, Daniel. Nu haar broer het land uit gevlucht is, neemt Marcus de verantwoordelijkheid op zich om Honoria in de gaten te houden. Hij probeert er dan ook voor te zorgen dat ze met een geschikte man zal trouwen. In Cambridge komt hij Honoria weer tegen. Tijdens haar tijd in de stad gebeurt er van alles en Marcus krijgt behoorlijk veel pijn te verwerken.

De tijd om te trouwen  is aangebroken voor Honoria en ze is van plan om voor het einde van het seizoen de ideale echtgenoot te hebben gevonden. Haar oog heeft ze laten vallen op de laatste ongetrouwde Bridgerton. In de tijd dat Honoria en Marcus samen doorbrengen, groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Marcus zal voor de start van de muziekavond haar hart moeten stelen, voordat het te laat is.

Een onverwacht duet is een spin-off van de populaire Bridgerton-reeks. Voor de lezers van deze reeks, of de mensen die de serie hebben gezien op Netflix, zal dit verhaal een feest der herkenning zijn. Het gaat dan wel over andere personages over wie wij nog niet heel veel gelezen hebben, maar meerdere personages uit de Bridgerton-reeks komen bekend voor.

Julia Quinn zorgt er weer voor dat we nogmaals in deze heerlijke wereld kunnen verblijven. De auteur heeft een fijne en humoristische manier van schrijven. Het verhaal zelf is niet geheel onvoorspelbaar. Vanaf het begin kun je eigenlijk wel voorspellen hoe het zich verder gaat ontwikkelen. Toch neemt dit niet weg dat ik van Een onverwacht duet heb genoten. De historische setting en de romantiek zijn de ideale combinatie voor een goed boek.

Het eerste deel smaakt naar meer. Ik ben benieuwd hoe het verhaal zich gaat ontvouwen. Het tweede deel Een valse noot dat zich focust op de broer van Honoria, Daniel Smythe-Smith, dat in september in het Nederlands uitkomt, staat zeker op mijn wensenlijst.

★★★★
Smythe-Smith 1 - Een onverwacht duetTitel: Een onverwacht duet | Serie: Smythe-Smith deel 1 | Auteur: Julia Quinn | Uitgeverij: Boekerij | Categorie: historische romans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 366 pagina’s | ISBN13: 9789022596999 | Verkrijgbaar sinds: 15 maart 2023 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 26 mei 2023 | Prijs: €20.99, e-book € 6.99 | Online te bestellen via: Bookspot, Bruna en  Bol.com

Boekerij logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.