Migali- 1 Welkom op de Koninklijke Academie!


MigaliRecensie Migali-Welkom op de Koninklijke Academie door Sandra Hutchison:
Maak kennis met een eigenzinnige spinnenprinses

Dankzij haar malle streken en haar talent voor het veroorzaken van kleine rampen maakt Migali een onuitwisbare indruk op haar nieuwe school.

Prinses Migali heeft geluk, ze is welkom als leerling op de Koninklijke Academie. Daar zal ze leren hoe je je als prinses hoort te gedragen, hoe je met eenhoorns om moet gaan en hoe je jezelf kunt verdedigen. Migali is een slimme eigenzinnige prinses. Ze maakt gemakkelijk vrienden, maar is vaak net even iets te veel aanwezig. Binnen de kortst mogelijke tijd weet iedereen wie ze is, waar er problemen zijn, daar is Migali.

In dit eerste deel uit de stripalbumserie Migali maak je kennis met Migali en haar familie, haar kat duizendpoot en de leerlingen van de Koninklijke Academie. Migali werkt zich nogal eens in de nesten, wat de meest komische situaties oplevert. Het meest vermakelijke van de strip is dat Migali het prima naar haar zin heeft. Ze heeft niet eens door dat de dingen niet helemaal gaan zoals van haar (als toekomstige vorstin) verwacht wordt.

De eigenwijze, bevreemdende illustraties zijn het creatieve werk van Fabien öckto Lambert. Het verhaal is bedacht en geschreven door Alexandre Ariène.

Dit eerste deel Welkom op de Koninklijke Academie! is een leuke kennismaking met Migali en smaakt zeker naar meer. De humor is wat flauw, doch vermakelijk. De strip tovert als vanzelf een glimlach op je gezicht. Iedere pagina bevat min of meer een losse strip, maar samen vormen ze een vloeiend geheel, een fijn en luchtig verhaal. Een album om te bewaren en zo nu en dan te herlezen.

Silvester Strips logo

★★★★
Migali bolTitel: Welkom op de Koninklijke Academie! | Serie: Migali – deel 1 | Auteur: Alexandre Ariène | Illustrator: Fabien öckto Lambert | Uitgeverij: Silvester Strips | Categorie: Stripalbums | Uitvoering: paperback | 48 pagina’s | ISBN13: 9789463068857 | Verkrijgbaar sinds: januari 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 27-3-2022 | Prijs: €7,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.