Ik heb een vraag


Ik heb een vraagWetenswaardigheden voor kinderen

Via de website ikhebeenvraag.be kunnen kinderen vragen stellen die vervolgens beantwoord worden door een wetenschapper van het specifieke gebied waar de vraag over gaat. Hieruit ontstond het idee om de gegeven antwoorden te bundelen in een boek, genaamd Ik heb een vraag. Dat bleek een succesvolle formule en het kon dan ook niet anders of dit boek kreeg een vervolg.

Het tweede boek kreeg de voor de hand liggende titel: Ik heb een vraag II. Een leerzaam boek. Ditmaal hebben de vragen allemaal een link met onze toekomst. Om antwoord te krijgen op diverse gecompliceerde vraagstukken werden verschillende wetenschappers geïnterviewd en werden de antwoorden op de brandende vragen door auteur Bart Coenen in begrijpelijke taal in dit boek geplaatst.

Het boek is ingedeeld in verschillende categorieën. Zo kan ieder kind (en ouder) in één oogopslag zijn specifieke interesses terugvinden in het boek. Zo valt er onder andere een hoofdstuk te ontdekken over de aarde, oceanen & de ruimte, maar bijvoorbeeld ook een compleet hoofdstuk over lichaam & gezondheid en bijvoorbeeld een deel over kunst en taal.

Ik heb een vraag II is een fascinerend boek dat diep ingaat op alles wat met onze toekomst te maken heeft. Kinderen leren daarnaast diverse (wetenschappelijke) beroepen kennen en krijgen een helder antwoord op (door andere kinderen) gestelde vragen. Vragen waar ze vermoedelijk zelf ook graag het antwoord op willen weten.

Het boek heeft een hardcover gekregen en is behoorlijk dik. Je krijgt echt waar voor je geld. Omdat het boek zich niet in een uurtje uit laat lezen, heeft het boek een prachtig leeslint gekregen. Zodat je gemakkelijk terug kunt vinden waar je bent gebleven met lezen. Ik heb een vraag II is een rijke bron vol leerzame informatie. Om het allemaal een beetje behapbaar te houden is er in het boek veel gebruik gemaakt van gezellige kleuren (waaronder gekleurde letters en fraai gedecoreerde pagina’s). Bovendien staan er veel vrolijk ogende illustraties in het boek. Deze zijn het knappe werk van illustrator Stephanie Dehennin.

Ik heb een vraag II is een juweeltje dat op geen enkele bovenbouw van de basisschool zou mogen ontbreken en een pracht-cadeau voor leergierige kinderen.

Pelckmans

★★★★★
Ik heb een vraagTitel: Ik heb een vraag II | Auteurs: Bart Coenen, Stephanie Dehennin | Illustrator: Stephanie Dehennin | Uitgeverij: Pelckmans | Categorie: jeugdboeken, educatief | Uitvoering: hardcover | 160 pagina’s | ISBN13: 9789463831246 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 16-07-2022 | Prijs: €20,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.