Het spel


Recensie Het spel door Chantal Hutchison:
Wanda’s vader werkt in een schaakmuseum. Wanneer ze hem op een dag opzoekt, treft ze hem gewond aan op de grond. Hij is in elkaar geslagen. Haar vader vertelt haar dat het meest kostbare bezit uit het museum is gestolen, een schaakspel. Wanda twijfelt geen moment. Er is maar één mogelijkheid: achter de mogelijke daders aan om het schaakspel terug te krijgen.

Uiteindelijk komt ze achter in een bestelbusje terecht bij drie Spaanse mannen, waaronder de jonge Spaans-Nederlandse Izan, waarmee ze eerder die dag nog een potje schaak had gespeeld, de andere twee mannen blijken zijn broer Aleix en vader Valentí te zijn. Door haar beslissing om het schaakspel koste wat het kost terug te halen, besluit ze om met het drietal mee te gaan. Ze bedenkt een leugen, doet zich voor als iemand anders en overtuigt hen ervan dat ze op familiebezoek wil gaan in Spanje. Zo wordt ze onverwachts meegenomen naar hun familie in Spanje. Hier leert ze Izans familie meer en meer kennen en komt Wanda door haar geheimen steeds dieper in de problemen.

Vanaf het eerste moment word je gelijk het verhaal ingetrokken en begin je middenin het gebeuren. Het verhaal bevat hierdoor een aantal spannende momenten, want in het begin is niet gelijk alles duidelijk. De hoofdstukken lopen niet chronologisch in elkaar over, wat de schrijfster prima heeft gedaan, maar soms even voor verwarring kan zorgen.

Wat ik miste in het verhaal, was de diepgang van de personages. De personages bleven net iets te oppervlakkig om ze echt goed te leren kennen. Het spel is echter een fijn en heerlijk boek om te lezen, maar waar net iets meer en langere spanningsmomenten in hadden mogen zitten om echt voor het verassingseffect te zorgen.

Het spel is een boek waar ik hoge verwachtingen van had. Hier is deels aan voldaan. De verhaallijn gaat soms net iets te snel en af en toe komt het ietwat onrealistisch over, maar dit heeft geen negatief effect op het boek. Het spel blijft een heerlijk boek om te lezen. Het spel is zeker een boek dat wel aan te raden is. Het is een vlot en fijn geschreven verhaal, een ideaal boek voor in de zomer.

★★★
Titel: Het spel | Leesfragment | Auteur: Emke Rientsma | Uitgeverij Lemniscaat | Categorie: young adult | Leeftijd: 12 plus | Verkrijgbaar als hardcover | 233 pagina’s | ISBN13: 9789047712169 | Verkrijgbaar sinds: juni 2020 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 07-08-2020 | Prijs: €15.95| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.