Zonder schuld


zonder schuldWaar ligt jouw grens als je tot het uiterste wordt gedreven?

Zonder schuld is het eerste deel in de Hazel Kramer serie. Dit verhaal volgt Hazel, een profiler, die af en toe eens met de politie samenwerkt. Wanneer er weer een moord gepleegd wordt waar haar kennis bij benodigd is, schiet ze inspecteur Adam al snel weer te hulp. Eenmaal daar aangekomen merkt ze dat deze moord heel veel weg heeft van een andere moord die eerder gepleegd is. Om dit op te kunnen lossen neemt ze contact op met Julius, de advocaat van de verdachte van de vorige moordzaak. Hij wil haar wel helpen, maar alleen onder de voorwaarde dat zij hem bij de zaak betrekt. Een makkelijke keuze voor Hazel nu ze zijn hulp goed kan gebruiken. Echter, Julius heeft ook zijn eigen agenda. En hoeveel daarvan is ten nadele van haar?

Samen met Adam en Julius probeert ze achter de dader te komen. Hazel merkt hoe langer ze bezig is met deze zaak dat niet iedereen voor de volle honderd procent de waarheid lijkt te spreken. En nu er meer moorden worden gepleegd, begint de tijd wel echt te dringen.

Dat Zonder schuld het debuut is van Dana Smit, is niet te merken. Ze heeft een fijn boek geschreven dat gemakkelijk leest. De hoofdstukken worden verteld vanuit twee personages: Julius en Hazel. Het boek is zo ingedeeld dat je eerst een paar hoofdstukken leest vanuit het oogpunt van Hazel en daarna weer een paar vanuit het oogpunt van Julius.

Hierdoor lees je af en toe twee keer over dezelfde gebeurtenis. Ik vond dat verder niet storend. Mede omdat beide personages anders naar bepaalde dingen keken, kreeg je toch een heel ander beeld. De hoofdstukken zelf zijn redelijk kort en eindigen vaak op een manier waardoor je altijd weer door wilt lezen. Zonder schuld heb ik dan ook in een paar uurtjes uitgelezen.

In dit verhaal staan de gedachten en gedragingen van de mens centraal, want is iemand per se slecht of goed als hij iets doet? Het psychologische aspect zet je als lezer dan ook aan het denken. Hierdoor werd Zonder schuld een indrukwekkende psychologische thriller met veel diepgang. Vier sterren.

ambo

★★★★
zonder schuldTitel: Zonder schuld | Serie: Hazel Kramer- deel 1 | Auteur: Dana Smit | Uitgeverij: Ambo-Anthos | Categorie: psychologische thrillers | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 344 pagina’s | ISBN13: 9789026357114| Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 27-06-2022 | Prijs: €21,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Storytel header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.