Het grote boek over voertuigen


Het grote boek over voertuigenIn dit boek vind je geen fantasierijk verhaal, maar worden alleen de voertuigen die je op de pagina’s aantreft bij naam genoemd, evenals diverse onderdelen van de voertuigen, waaronder bijvoorbeeld ‘de klauw’ van een mobiele graafmachine en ‘de ploeg’ bij een tractor.

Het boek komt als het ware tot leven doordat veel van de illustraties onderdelen hebben die kinderen zelf in beweging kunnen zetten. Zo kunnen ze onder andere een kiepwagen leegstorten, een man de mast van een kraan laten beklimmen, evenals een liftplatform dat ze omhoog kunnen duwen, zodat de glazenwasser alle ramen kan lappen.

In totaal zijn er ruim 60 bewegende onderdelen verspreid over de pagina’s in het boek te vinden. Spelenderwijs ontdekken kinderen op deze manier hoe diverse voertuigen werken, wat ze vervoeren en bij welke klussen ze ingezet kunnen worden.

Alleen het bekijken van de vele illustraties is al een feestje voor jonge kinderen. Wanneer je het boek samen met je kind doorneemt, is het leuk om alle voertuigen te benoemen en er eventueel extra uitleg bij te geven. Je zult merken dat je kind al snel alle voertuigen bij naam kent. Wanneer je een beetje creatief bent, zou je er zelfs een verhaaltje bij kunnen bedenken.

Mocht je kind zich een keer vervelen, dan brengt dit boek uitkomst. Met alle beweegbare onderdelen is hij (of zij) wel even zoet. Aanrader voor kleuters.

★★★★
Het grote boek over voertuigenTitel: Het grote boek over voertuigen | Auteur: Anne-Sophie Baumann | Uitgeverij: Davidsfonds | Categorie: jeugdboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 22 pagina’s | ISBN13: 9789002277801 | Verkrijgbaar sinds: 12 januari 2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 28-03-2023  | Prijs: €20,00 | Online te bestellen via Bol.com

Davidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.